WordPress

WordPress Manşet Eklentisi Advanced Post Slider

WordPress sisteminde ihtiyaç duyulan eklentilerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. WordPress manşet eklentisi olarak benim önerdiğim eklenti Advanced Post Slider.

WordPress manşet eklentisi konusunda bir çok seçeneğiniz var. Ancak benim kullanımı rahat olarak gördüğüm eklentinin kullanımı ve avantajları ile ilgili hazırladığım bir yazı var, onu sizinle paylaşmak isterim.

Öncelikle eklentiler bölümünden yeni ekle diyerek Advanced Post Slider yazıyoruz ve yaklaşık 20 bin indirmesi olan eklentiyi wordpress sitemize kuruyoruz.

Kontrol panelimizde hemen yerini alıyor ve girdiğimiz de 3 ayrı manşet seçeneğimiz olduğunu ve bunun yanında thumbnails adında küçük resimleri ayarlayabileceğimiz bölümle karşılaşıyoruz.

Şimdi ilk olarak slider 1 yazan kısma bakalım ve ilkini oluşturmayı deneyelim.

Gördüğümüz gibi Slider 1 yazısını değiştirip, istediğimiz bir isim verebiliriz ve hemen altında ki kısa kod sayesinde oluşturacağımız bu sliderı istediğimiz sayfalarda kullanabiliriz.

Hemen altında select post kısmına geldik. Bu kısımda ise Post List yada Query seçenekleri var. Query dersek manşette çıkmasını istediklerimizi ayırabiliyoruz. Bunu Id seçerek yapıyoruz.

Post list seçip devam edelim. Listing option kısmına iniyoruz. Burada yazı,sayfa,ürün vs hangisiyle slider oluşturmak istiyorsak onu seçiyoruz ve kaç tane çıkmasını istiyorsak seçimimizi yapıyoruz. Bende 99 otomatik olarak geldi. Ardından sıralamanın isime mi id yemi yoksa başlığa mı göre olduğunu seçip artan azalan seçeneklerinden birini işaretleyip save diyoruz.

Slider kısmına geldiğimizde slider şeklini seçebiliyoruz. Bunu Standart Carousel ve Ticker olarak ayarlayabilirsiniz. Nasıl bir slider kullanacağınıza bağlı olarak değişir.

Ardından transitions type kısmında geçişlerin css3 ile mi yoksa jQuery ile mi olacağına karar veriyorsunuz. Bende Css3 olarak kayıtlı. Efektlerinizi, slider hızınızı, otomatik oynatmayı, sliderın durma süresini, sliderın kenarlardan boşluğunu ve slider üstüne gelince durma seçeneklerini ayarlayıp kaydediyorsunuz.

Eğer carousel veya ticker seçtiysen slider sayısını ve genişliğini seçip kaydedip bu bölümü de geçiyorsunuz.

Select thumbail kısmında en başta söylediğim küçük resimlerinizi ayarladığınız bölümden hangisini kullanmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Eğer her birinde sadece bir görsel kullanılmasını istiyorsanız url sini hemen altında bulunan default image url kısmına yapıştırın.

Slide container width bölümünde sliderınızı genişliğini belirtiyorsunuz. Responsive olduğu için mobil ekranlarda veya tabletlerde çözünürlüğe göre slider genişliği otomatik olarak ayarlanacaktır.

Center whole slideshow seçeneği ile slaytlarınızı ortalayabilirsiniz. Eğer bir arkaplan kullancaksanız Background color kısmından seçebilir, kenarlık kullanacaksanız border kısmında kenarlık genişliğini, şeklini ve rengini ayarlayabilirsiniz.

Remove Border kısmından kenarlıkları silebilirsiniz. Box shadow kısmı gölge anlamına gelir. Kullanmak istiyorsanız seçeneklerini düzenleyebilir, istemiyorsanız da Remove Shadow kısmını Yes olarak işaretleyebilirsiniz.

Title & Excerpt kısmı ile ilgili görsel atmıyorum. Bu kısım tamamen sizin seçeneklerinizden oluşacak. Manşetin büyüklüğü, konumu, rengi, büyüklüğü vs hepsini deneye deneye en güzelini bulmanız için bu kısma karışmıyorum.

Navigation kısmı ile Türkçe karşılığını bir türlü bulamadığım slayt numaralandırmalarınızı, küçük resimlerinizi ve bunların hangi konumda olacaklarını, ayrıca play ve pause seçeneklerinin slider da yer alıp almayacağını ve sağa sola ok işaretlerinin olup olmayacağını seçebilirsiniz.

Biz Template One kısmını inceleyeceğiz. Diğerleri de farklı özelliklerde kullanabiliyor. Bunları inceleyerek size en uygun olanını seçebilirsiniz.

Kısaca özetlersek, slider tercihimizi yapıyoruz. İstersek sadece resim olarak seçebiliriz. Geçişlerini, sürelerini, yazı tiplerini, kaç kelime kullanabileceğini dahil istediğimiz bir çok ayarı yapabiliyoruz. Slider için istediğimiz genişlik ve yüksekliği de belirtebiliyoruz ki bu da seçtiğimiz resimlerle bir orantı kurmak istiyorsak büyük bir avantaj. Slider otomatik oynatılmasın mı yada slider üzerine geldiğinde slider durdurma gibi pek çok seçeneği de ayarlayabiliyoruz.

Manşette kullanacağımız yazı tiplerini ve büyüklüklerini de ayarlayabildiğimiz gibi bu yazıların renginden kaç kelime olabileceğine kadar bir çok işlemine müdahale edebiliyoruz.

Slider altında numara mı yoksa küçük resim mi seçeneğinden istediğimizi seçebildiğimiz gibi, slider’ın ne kadar altında olduğunu da ayarlayabiliyoruz. Kenarlıkların da ayarlanabiliyor olması görsellik açısından çok önemli bir avantaj.

Kısacası bir çok işlemi yapabildiğimiz bu eklenti, wordpress manşet eklentisi konusunda diğerlerinden bir adım daha önde diyebiliriz. Genelde haber sitelerinde kullanılan bu eklenti

, sadece haber siteleri ile sınırlı kalmayabilir. Hemen hemen her sitede kullanabileceğini düşünüyorum. Özellikle blog sitelerinde vurgulanmak istenen özel yazılaarsa kesinlikle kullanılabilir.

Son olarak kullanacağımız küçük resimin ve slider’ın da boyutunu ayarlamak gibi büyük bir avantajı da yanında getirdiğini belirtmemiz gerekir. Tüm bunların yanında hazırlamış olduğunuz manşetleri shortcode olarak kullanabildiği gibi php kodunu da istediğiniz yere yerleştirerek kullanabilirsiniz.

Eklenti hakkında vermiş olduğumuz bilgilerin yeterli olmaması durumunda yorum kısmından sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Eklentiye ulaşmak için tıklayınız.

Diğer eklentiler için WordPress eklentiler kategorimi ziyaret edebilirsiniz.

7 thoughts on “WordPress Manşet Eklentisi Advanced Post Slider

  1. ali dedi ki:

    Gayet kullanışlı tam aradığım gibi bir eklenti. Çok teşekkür ederim

  2. Abdullah Üstün dedi ki:

    değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim

    1. Elman dedi ki:

      Çok teşekkürler güzel paylaşım. Slider yüksekliğini ayarlayamadım yardımcı olabilirmisiniz?

      1. Abdullah Üstün dedi ki:

        ayar kısmında mevcut olan özelliklerden biri

        1. Muco dedi ki:

          çok sağolun hocam aradığım sliderı sayenizde buldum

  3. HAMİT dedi ki:

    Hocam eklentiyi indirip kurdum [advps-slideshow optset=”1″] bu kodun sayfanın neresine ekleyeceğiz yardımlarınız için teşekkürler

  4. Mehmet dedi ki:

    Merhaba, hocam benim sitemde bir türlü çalışmadı. Manşet yapmaya çalıştım kısa kodu da yapıştırdım ama ya hiç görünmüyor yada bozuk çıkıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir